starnieuws

Valies verwacht goede opkomst vergadering maandag

23 Sep, 00:50

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS.
De Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) zullen maandag een ledenvergadering houden. Voorzitter Wilgo Valies zegt in gesprek met Starnieuws dat onder andere aan de orde zullen komen de betaling met terugwerkende kracht, de salarisverhoging van de ambtenaren die volgens hem ook aan leerkrachten moeten worden betaald, het afpakken van toelage voor permanente educatie en het ontheffen van Joyce Zijler als waarnemend hoofd van het Examenbureau.

"Gelet op het belang van deze vergadering, verwachten wij een goede opkomst van de leerkrachten ondanks het feit dat wij in de vakantieperiode zitten," zegt de vakbondsleider. Hij merkt op dat Assembleeleden geen acties hoeven te voeren voor betere voorzieningen. "Leerkrachten moeten acties voeren voor zaken die hen rechtens toekomen."

Valies vindt dat het niet kan dat Zijler op een zijspoor is gezet zonder grondige redenen. Zij is volgens de vakbondsleider een zeer integer mens die niet bereid is om 'dealtjes' te maken met het ministerie zodat de examenresultaten op een oneerlijke manier hoger uitvallen. "Mevrouw Zijler stelt hoge eisen aan de verschillende examens. Zij staat voor kwaliteit. Vanwege 'reorganisatie' moet ze vertrekken zodat een marionet kan overnemen. Het onderwijs wordt zo kapot gemaakt," benadrukt Valies.

De vakbondsleider wil inhoudelijk niet vooruitlopen op de vergadering die maandag 0m 10.00 uur gehouden wordt in Theater Unique. "Wij zijn bezig deze zeer belangrijke vergadering voor te bereiden," zegt Valies.

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June