starnieuws

VN-vergadering over internationaal leiderschap gaande

22 Sep, 02:48

Minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle
De 73e Reguliere sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) is dinsdag gestart op het VN-hoofdkwartier in New York. Het thema is ‘Making the United Nations is relevant to all people: Global Leadership and shared responsibilities for peaceful, equitable and sustainable societies’. De minister van Buitenlandse Zaken (Buza), Yldiz Pollack-Beighle, vertegenwoordigt Suriname met een delegatie op de bijeenkomst.


Er zullen in de marge van de bijeenkomst verschillende ministeriële vergaderingen worden gehouden: de 11th Special meeting of the COFCOR op 24 september 2018, de 6e Caricom-Japan Ministeriële meeting op 24 september, alsook de Non-Aligned Movement (NAM) op 26 september 2018, de G-77 en China en de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC), meldt Buza, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Pollack-Beighle zal ook bilaterale gesprekken voeren met haar collega’s van verschillende landen. Op het werkschema staat verder een bilateraal onderhoud met de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, en de voorzitter van de Algemene Vergadering, Maria Fernanda Espinosa Garcés. Yldiz Pollack-Beighle zal de 73e AVVN op zaterdag 29 september 2018 om 11.15 uur toespreken.

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June