starnieuws

West-Mexico zwaar overstroomd

21 Sep, 14:33

Politieagenten helpen een vrouw de ondergelopen straat over te steken in Sinaloa, West-Mexico. (Foto: AFP)
Een tropische depressie heeft de deelstaat Sinaloa in West-Mexico hard geraakt en wijdverspreide overstromingen veroorzaakt. Woningen en bedrijven werden ondergedompeld in water en video's die op sociale media werden geüpload, toonden auto's die op straat dreven.

Volgens de Mexico News Daily heeft de gouverneur van Sinaloa gevraagd om een noodtoestand uit te roepen in de gemeenten El Fuerte en Ahome. Het hevige weer ontstond uit een cluster van onweersbuien voor de westkust van Baja California.

De stormen verzwakten toen ze land bereikten, maar produceerden nog steeds enorme hoeveelheden regen. In vier uur viel maar liefst 90 millimeter regen in Los Mochis, waardoor 2.500 families gedwongen werden hun huizen te verlaten.

De tropische depressie heeft ook de regens in het noorden van Mexico en de Verenigde Staten geïntensiveerd. Delen van Arizona en New Mexico zijn momenteel in de greep van een uitzonderlijke droogte en hoewel het systeem daar op korte termijn overstromingen kan veroorzaken, is de regen hard nodig.

Sunday 16 June
Saturday 15 June
Friday 14 June