starnieuws

25-jarige bromfietser omgekomen in Commewijne

16 Aug 2018, 14:32
Magwina Pika-Abiaka is gisteravond na een val met haar bromfiets op de Hadji Soemitaweg overreden door een auto. Ze heeft het ongeval niet overleefd. Met haar dood zijn voor dit jaar al 43 personen in het verkeer omgekomen.

De politie meldt dat de bromfiets bestuurster over de Hadji Soemitaweg reed. Ze kwam van de richting van Meerzorg en reed in de richting van Tamansari. Ter hoogte van plantage Bitterzorg botste zij op tegen een stilstaand voertuig dat links van de weg was geparkeerd.

De vrouw is op het wegdek gevallen en is op een bepaald moment overreden door een personenautobestuurder, die ook vanuit de richting van Meerzorg kwam aangereden. Volgens de verklaring van de autobestuurder heeft hij, vanwege de slecht verlichte weg, de vrouw niet op het wegdek gezien waardoor hij met zijn voertuig over haar reed.

Een ingeschakelde arts stelde de dood van Pika-Abiaka vast. Het rijbewijs van de autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer is voor obductie in beslag genomen.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April