starnieuws

Personeel SNTA ontvangt certificaten

16 Aug 2018, 07:41

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur reikt een certificaat uit. (Foto: NII)
Het personeel dat het bureau van de Suriname National Training Authority (SNTA) zal bemensen, heeft vorige week zijn certificaten ontvangen. Minister Lilian Ferrier was aanwezig bij de certificaatuitreiking in de Banquet Hall van Hotel Torarica. Ferrier zei zeer verrast te zijn met het werk dat de werkgroep al verzet heeft.

Instanties zouden volgens Ferrier een voorbeeld moeten nemen aan de werkgroep die totaal zelfstandig alle werk heeft voorbereid en uitgezet. Het bureau zal het proces begeleiden dat het beroepsonderwijs zodanig hervormt aan de hand van internationale standaarden, gericht op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Na de hervorming van de opleidingen worden vakbekwame arbeiders afgeleverd, die met hun kennis en kunde de economie van Suriname een bijzondere boost zullen geven, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Ferrier noemt hervorming van het beroepsonderwijs als één van haar prioriteit beleidsgebieden, naast de aanpassing van wetgeving, de instelling van het leerlingenvolgsysteem en de professionalisering van de leerkrachten. Bij de hervorming van het beroepsonderwijs is voor de minister belangrijk dat geen enkel kind uitgesloten wordt. De opleidingen moeten voldoen aan de regionale en internationale kwaliteitsstandaarden en aansluiting hebben op de vraag vanuit de lokale arbeidsmarkt.

Tijdens de certificaatuitreiking werd de website van de SNTA gelanceerd. De medewerkers uit de verschillende sectoren betrokken bij het beroepsonderwijs zijn opgeleid door het Jamaicaans bedrijf Dunn Pierre, Barnett and Associates LTD (DBA). De cursisten hebben de trainingen in 13 maanden afgerond. In totaal zijn 516 certificaten uitgereikt.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April