starnieuws

Venetiaan: NPS-voorzitter Rusland groeit politiek

14 Aug 2018, 05:44

Gregory Rusland, NPS-voorzitter, (links) groeit politiek. Dit vindt ere-voorzitter en ex-president Ronald Venetiaan.
Het is de erevoorzitter van de NPS, Ronald Venetiaan, opgevallen dat zijn opvolger, Gregory Rusland, politiek groeit. Het is volgens hem de taak van elke NPS'er om de leiding van de partij te ondersteunen. "Kraka yu voorzitter, want yu voorzitter sab' san en e taki in tegenstelling tot a voorzitter fu a bigi partij (lees: NDP). A dat' no sab' altijd san en e taki."

Venetiaan heeft de NPS diaspora in Nederland met krachtige bewoordingen laten weten dat ook zij een belangrijke taak te vervullen heeft bij de groei van de partij. Hij zei dit op zondag in een interview met het Nederlandse radiostation Cariba fm. Dit was zijn antwoord op de vraag of er geloof is in de huidige NPS-voorzitter Rusland van wie sommigen beweren dat hij geen stootkracht heeft.

"Ala sma abi fu gro", zei Venetiaan. Hij verwees naar president Desi Bouterse die in 2010 het bestuur van het land van hem heeft overgenomen. De wijze waarop Suriname wordt bestuurd en het oplossen van vraagstukken zorgen voor problemen. De huidige president zal zich wel afvragen hoe Venetiaan die zou hebben opgelost.

Deze situatie speelt ook Rusland, die na Venetiaan heeft overgenomen, parten. "Maar Venetiaan is niet direct de Venetiaan geweest vanaf het begin die jullie in de verkiezingscampagnes hebben meegemaakt." Venetiaan wijst er op dat hij vanaf 1973 minister is geweest en steeds in regeringen heeft gezeten. Daarbij heeft hij een dosis kennis en ervaring opgedaan waaronder de staatsgreep, de val van regeringen en tig verkiezingscampagnes.

Ook zijn spreekbeurten hebben zich gaandeweg het traject ontwikkeld. "Dus, teh yu kon baka mi dan yu mus' gro kon. En Greg e gro kon."

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April