starnieuws

Geen middelen

17 Jul 2018, 22:35
Menigeen zal het opgevallen zijn dat er kapotte straatnaamborden dwars door Paramaribo en omgeving zijn. Liggende palen is ook een gewoon straatbeeld geworden.

Bij navraag bij de betreffende dienst belast met straatnaamborden, wordt verteld dat het al langer dan een jaar zo is dat zaken niet goed aangepakt of helemaal niet aangepakt kunnen worden. Er zijn geen middelen. Op de vraag of men niet via een andere afdeling van een ander Ministerie iets geregeld kan krijgen, zegt men dat er ook daar geen middelen zijn.

Het niet makkelijk kunnen vinden van straten omdat er geen goede aanwijzing is, kan storend werken. Ook zorgt het voor verkeersoponthoud. Onze straatnaambordpalen worden van hout gemaakt en door de jaren heen gaat het bord schots en scheef hangen, raakt verrot of valt eraf. De palen blijven vaak nog overeind, totdat die het ook begeven. Indien ze omver gereden worden of aan de onderkant wegrotten gaat dat natuurlijk sneller.
Misschien wordt het tijd om na te gaan of er andere manieren zijn om dit aan te pakken. Of zou men moeten overstappen op gebruik van een ander materiaal? Dat zal nu geen optie zijn als er geen middelen zijn. De vraag is dan hoe lang het zal duren voordat we weer op normale wijze de straatnaamborden kunnen zien. Ook die van Frederik Derby...


Tanya Frijmersum

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April