starnieuws

WK 2018: Mexico stunt tegen Duitsland

17 Jun 2018, 14:23

Manuel Neuer heeft het niet rustig gehad met de enthousiaste Mexicanen. (Foto: Reuters)

Even na het half uur loopt het harde werken van de Mexicanen. Hirving Lozano helpt zijn land op weg, 1-0. (Foto: Reuters)

De Duitse fans waren voor de start van de wedstrijd heel enthousiast. (Foto: Reuters)

In de laatste tien minuten belagen de Duitsers het Mexicaans doel. (Foto: Reuters)
De enthousiaste Mexicanen hebben wereldkampioen Duitsland op de knieën gekregen. Een doelpunt van Hirving Lozano in de 35e minuut maakt het verschil. Het is de eerste keer sinds 1982 dat Duitsland zijn openingswedstrijd op een WK-toernooi verliest.

De beste kansen in de eerste helft zijn voor de vlugge Mexicanen die vol zelfvertrouwen de ploeg van trainer Joachim Low achter zich laten aanhollen. De Sombreros hebben het de Duitsers knap moeilijk gemaakt. Defensief was Duitsland heel amateuristisch. De Mexicanen creëren counter na counter en de Duitsers maar rennen. In de laatste twintig minuten kunnen de Duitsers wat drukken, maar lukt het ze niet de netten te doen trillen.

Javier 'Chicharito' Hernandez kan in de 19e minuut Mexico al op voorsprong brengen. Hij krijgt de bal aangespeeld door Hector Herrera op links, maar Hernandez talmt te lang en kan de Duitse verdediging ingrijpen. Toni Kroos probeert het met afstandsschoten. Hij wordt steeds op de hielen gezeten door Carlos Vela.

De verdiende goal valt in de 35e minuut. Hernandez kaatst de bal en kiest Lozano op links. Even lijkt hij te dralen, maar na zijn kapbeweging neemt hij Manuel Neuer toch te grazen.

Hernandez kan de score optrekken in de 57e minuut bij een twee tegen een aanval. Hij moet Vela vinden om in te trappen, maar zijn pass is niet goed genoeg. Gemiste kans. Dan mist ook Joshua Kimmich in de 65e minuut de kans om de gelijkmaker te schoren. Zijn luchtschop komt boven het doelnet van Guillermo Ochoa terecht.

In de laatste tien minuten beuken de Duitsers op het doel van Ochoa die stand houdt samen met zijn stugge verdedigers. In de 89e minuut brengt de paal de redding voor Mexico na een schot van Mario Gomez die Brandt verlengt met een zwaar schot. Ook in de drie minuten extra tijd lukt het de jongens van Löw niet om de score te veranderen.