starnieuws

WK 2018: Costa Rica houdt geen stand tegen Servië

17 Jun 2018, 11:11

Aleksandar Kolarov scoort uit een vrije trap een vraag doelpunt. (Foto's: Reuters)

Keylor Navas (Real Madrid) zorgt op verschillende momenten voor redding.
Concacaf-land Costa Rica heeft geen stand kunnen houden tegen Servië. De Oost-Europeanen hebben de drie punten verdiend binnengehaald. De openingswedstrijd in poule E wordt met 1-0 gewonnen door Servië. Aleksandar Kolarov, de aanvoerder van Servië, heeft met zijn gouden linkerbeen vanuit de vrije trap de bal over de muur in de netten gedrukt in de 56e minuut. Sterkeeper van Real Madrid, Keylor Navas, is kansloos tegen de vlijmscherpe bal. De goalkeeper heeft in deze wedstrijd wel verschillende malen gezorgd voor redding, anders had Servië meer doelpunten neergezet.

De eerste helft begint op hoog spelniveau. Beide landen laten duidelijk merken dat ze er zin in hebben. De sfeer zit er goed in met veel Zuid-Amerikaanse fans in de Samara Arena. In het eerste kwartier wordt de druk flink opgevoerd door beide ploegen, maar de doelpunten blijven uit.

In de 43e minuut maakt Sergej Milinkovic-Savic een mooie omhaal, maar Navas weet de bal uit het doel te houden. Kort daarvoor is het Francisco Calvo van Costa Rica die vanuit de tweede lijn een schot afvuurt richting doel. De bal gaat naast. Calvo werd eerder in de wedstrijd geel gekleurd voor een stevige overtreding.
De eerste helft is levendig begonnen, maar er vallen geen doelpunten. Naar de rust toe, zakt het spelniveau enigszins.

In de tweede helft ontstaat binnen drie minuten een gouden kans voor Mitrovic. Hij staat oog in oog met Navas. Het schot is duidelijk te tam voor Navas. De druk wordt door Servië flink opgevoerd. Na tien minuten in de tweede helft valt het eerste doelpunt. Hierna heeft Costa Rica geprobeerd er wat van te maken, maar er worden geen scoringskansen gecreëerd. Costa Rica blijkt duidelijk een maat te klein te zijn voor Servië.