starnieuws

WK 2018: Luka Modric stelt niet teleur

16 Jun 2018, 18:05

Luka Modric (Real Madrid) dolgelukkig met het verzilveren van de penalty. (Foto: Reuters)
Toortsdrager van Kroatië, Luka Modric, heeft voldaan aan de verwachtingen van zijn land. Hij is vanuit de elf meter stip in de 71e minuut trefzeker. Kroatië 2 - Nigeria 0. In de eerste helft komen de Kroaten op voorsprong door een ongelukkige autogoal van de Nigeriaanse sterspeler Oghenekaro Etebo. Hij probeert de hoekschop van Modric weg te werken, maar het leder kwam in eigen doel terecht.

Het is de tweede autogoal in dit WK. Aziz Bouhaddouz van Marokko trapte de bal vrijdag ook in de eigen netten. Het duel tegen Iran eindigde voor Marokko in een anti-climax.

Troost-Ekong haalt Mario Mandzukic tegen de grasmat. De scheidsrechter wijst onverbiddelijk naar de penaltystip en toonde hem ook de gele kaart. Modric toont dat hij zijn mannetje kan staan. De 19-jarige doelman van Nigeria, Francis Uzoho, duikt in de verkeerde hoek.

De wedstrijd wil in de eerste helft niet vlotten. Er zijn weinig openingen. Door de autogoal in 32e minuut komt Kroatië pas op dreef. Maar meerdere doelpunten kwamen niet. Hoewel er aan beide kanten kansen worden gecreëerd, laat de afronding veel te wensen over.

Kroatië heeft met deze overwinning de leiding van groep D. Argentinië en Ijsland staan op plek nummer 2 en 3 met beide 1 punt. Nigeria staat onder aan de lijst. Op 21 juni zullen Argentinië en Kroatië het tegen elkaar opnemen. En dag later treffen Ijsland en Nigeria elkaar.

Alle ogen zijn gericht op zondag. Dan komen tegen elkaar uit Costa Rica-Servië, titelhouder Duitsland-Mexico en Brazilië heeft Zwitserland tegen zich.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March