starnieuws

VHP: Rol van vader is van grote invloed

16 Jun 2018, 17:18
Iedere derde zondag van juni is het Vaderdag. De Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP) acht het van belang op deze bijzondere dag even stil te staan bij de rol van vader. Net als Moederdag is ook Vaderdag niet meer weg te denken uit onze cultuur.

Op Vaderdag worden vaders in de schijnwerpers gezet en goed verwend. Een bekende vorm is het ontbijt op bed of het krijgen van een cadeau. Vaderdag is niet slechts bedoeld voor vaders; ook mannen die figureren als vaderfiguur krijgen op deze dag de verdiende aandacht.

Kenmerkend voor deze dag is de fundamentele kwaliteit van de relatie tussen vader en kind. Wanneer deze relatie goed geborgd is, ontstaat van daaruit de ruimte en de mogelijkheid voor vaders te kunnen zorgen en te kunnen investeren in hun (pleeg)kind(eren). Hiermee voorzien zij in een zeer belangrijk aspect, namelijk het recht van kinderen op een goede opvoeding.

Vader zijn brengt leuke ervaringen met zich mee. Deze kostbare ervaring zou geen man ontnomen mogen worden. Vaders werken hard om te kunnen voorzien in de behoeften van hun kind(eren), hun gezin.

Moeders zetten zich eveneens in voor hun gezin. Gedurende het gehele jaar werken zij ontzettend hard om ervoor te kunnen zorgen dat het hun gezin aan niets ontbreekt. Naast Vaderdag is er daarom ook een dag speciaal voor de moeder, een dag waarop ook zij in het zonnetje gezet mag worden. Zowel vaders als moeders zijn onmisbaar in onze samenleving.

Elke vader heeft een eigen manier waarop hij een relatie opbouwt en aangaat met zijn kind(eren). De meningen hierover zijn verdeeld, maar wel kan worden gesteld dat wij van een vader vooral niet hoeven te verwachten dat hij een ‘tweede moeder’ wordt. Desondanks dragen vaders tegenwoordig wel steeds meer hun steentje bij binnen de huishouding en zorg van hun kind(eren). Vaders die het hele huishouden runnen, zijn niet meer zo uniek. Het wordt steeds normaler gevonden dat mannen grote zorgtaken op zich nemen.

De rol van de vader is van grote invloed op de ontwikkeling van het kind, maar ook op de kwaliteit van het gehele gezin als systeem. Er kan niet genoeg beklemtoond worden hoe belangrijk het is dat vaders hun verantwoordelijkheid nemen, hun kinderen een goed voorbeeld geven en vooral ook liefde, warmte en veiligheid bieden. Vaders zijn ontzettend belangrijk en onvervangbaar. Zij zijn een belangrijke schakel binnen het leven van hun kind(eren).

De VHP bedankt alle vaders voor hun inzet binnen de zorg van hun kinderen. Vaders leveren een essentiële bijdrage aan het creëren van stabiele burgers die ons geliefd land Suriname van grote dienst kunnen zijn. De partij wenst het hele Surinaamse volk, maar in het bijzonder alle vaders, een prettige en zinvolle Vaderdag toe.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March