starnieuws

Acoconut kampioen 2e divisie en promoveert

21 May 2018, 03:26

De standenlijst na de wedstrijden van afgelopen weekend. Acoconut is kampioen geworden van de 2e divisie van de SVB. Deze club promoveert naar de eerste divisie.
Acoconut is kampioen geworden van de 2e divisie van de Surinaamse Voetbalbond. Zondagmiddag werd de kampioen gekroond. Acoconut nam het op tegen Jong Aurora en won de wedstrijd met 4-0. De club legde beslag op het kampioenschap en mag het volgende seizoen in de 1e divisie uitkomen. De laatste wedstrijden van de 2e divisie SVB/competitie zijn dit weekend afgewerkt.

Broki nam het op tegen Tahitie. Broki gaf Tahitie een voetbal afranseling en won de wedstrijd met 7-2. Broki is uitgespeeld en heeft 36 punten uit 18 wedstrijden. Deze club neemt nu de 2e plaats in. Santos heeft uit 17 wedstrijden 35 punten en bezet nu de derde plaats in deze competitie. De SVB moet nog een besluit nemen over wat er zal gebeuren met de resterende 10 minuten uit de wedstrijd Flora-Santos die was gestaakt in de 80e minuut bij een stand van 2-1 in het voordeel van Flora. Indien de stand zo blijft, dus 2-1 voor Flora, zal Broki promoveren naar de 1e divisie. Wint Santos die wedstrijd, dan promoveert deze club naar de 1e divisie. Als de wedstrijd gelijk eindigt, zal er een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden tussen Broki en Santos om uit te maken wie op de 2e plaats is geëindigd.

Santos was zaterdag op bezoek bij de ploeg Kamal Dewaker (KD) en maakte geen fout. De ruststand in deze wedstrijd was 2-0 voor Santos en de eindstand 3-1.
Reeds in de 22e minuut was het de speler Otniel Koulen die een bal direct op de schoen nam, de doelman van Kamal Dewaker had geen antwoord hierop: 1-0. Het speelveld was heel moeilijk bespeelbaar. Er was geen sprake van combinatiespel, omdat de bal alleen via de lucht bespeelbaar was. In de 40e minuut trapte Alvaro Reingoud vanuit een afstand van zeker 25 meters keihard richting het doel. De doelman kon de bal niet onder controle houden en deze glipte in het doel: 2-0. In de 43e minuut heeft de verdediger van Santos, Siffion Mac Intosh, de speler van Kamal Dewaker, Chaslie Moegabe hard aangepakt. De arbiter floot voor de overtreding tegen Mac Intosh, maar Moegabe speelde eigen rechter en trapte Mac Intosh terug, daarna werd er over en weer geslagen. Arbiter Kensen gaf beide spelers de rode kaart.

In de 2e helft reduceerde de speler Choufan Dap van Kamal Dewaker de stand; hij maakte er 2-1 van. In de 71e minuut werd de speler Theodoor Dors diep aangespeeld. Hij omzeilde de buitenspelval en de doelman van KD, Dwight Eersteling, zag geen andere keus dan de snelle Dors vast te pakken waardoor hij geen doelpunt kon scoren. Eersteling werd ook rood gekleurd voor deze actie. KD moest verder met 9 man, terwijl Santos 10 man op het veld had. Santos maakte gretig gebruik van de numerieke meerderheid en in de 79e minuut was het de ingevallen speler Xaviero Perk die de eindstand bepaalde op 3-1.

Happy Boys nam het op tegen Slee Jr. Happy Boys won deze wedstrijd met 2-1, waardoor deze club op de vierde plaats genoteerd is in deze competitie met 31 punten uit 18 wedstrijden.
De wedstrijd Flora-Deva Boys, eindigde 4-2 voor Flora. Deze club staat nu op de 5e plaats met 29 punten uit 17 wedstrijden en kan alsnog eindigen met 32 punten als de wedstrijd Flora-Santos in haar voordeel uitvalt.