starnieuws

Notch verstevigt positie kampioenschap

20 May 2018, 18:28
De ploeg van Joel ‘Bordeau’ Martinus, sv Notch, heeft met nog vier wedstrijden voor de boeg het kampioenschap in het vizier. Het team heeft zaterdag in het J. Eliazer stadion te Saramacca gewonnen met 3-1 van West United uit Coronie. Bij de rust stond de club uit Moengo met 1-0 voor. Door de winst gaat Notch alleen aan kop met 47 competitiepunten.

Het werd een zwaar bevochten wedstrijd die voor een belangrijk deel in stromende regen werd afgewerkt. Het was juist door de zware regenval dat deze thuiswedstrijd van West United niet in het Letitia Vriesde Sportcomplex werd afgewerkt. De ploeg uit het westen had de beste kansen in de strijd tot aan de 30e minuut. De Braziliaan Alex Da Silva van Notch schoot vanuit een afstand, uit een vrije trap raak, 1-0. West United vocht terug, maar kon in de eerste helft niets meer aan de stand doen.

In de tweede helft was het een gelijk opgaande strijd. Tot twee keer toe bracht de paal redding voor Notch en was doelman Paul Roberto Sousa Santos van Notch de reddende engel voor zijn club. De centrale verdediger van Notch, Nevens Trindade Anderson, eveneens uit Brazilië heeft bewezen van goede waarde te zijn. Uit een hoekschop waar doelman Firgillio Lamsberg geen schijn van kans had, kopte hij in de 57e minuut raak, 2-0. West United gaf zich niet gewonnen en combineerde vlot, terwijl Notch het op de lange ballen hield.

Het spel werd naarmate de minuten weg tikten harder. De behendige en jeugdige middenvelder Rivaldo Doorson van West United keerde keurig weg van zijn verdediger in de 78e minuut. Hij schoot hard via de deklat de aansluitingstreffer binnen (2-1). De strijd werd toen helemaal open gegooid en kon de winst beide kanten opgaan. Anderson bracht wederom met het hoofd eveneens uit een hoekschok een einde aan alle illusies van West United (3-1). Dit gebeurde in de 85e minuut en incasseerde Notch de drie competitiepunten.

Notch blijft aan kop met 47 competitiepunten uit 20 wedstrijden. Robinhood kwam dit weekeind niet in actie, omdat de thuishaven van Inter Moengo Tapoe, het Ronnie Brunswijk stadion door de slechte veldomstandigheden werd afgekeurd. Robinhood blijft dus op 41 competitiepunten uit 18 wedstrijden. Transvaal boekte dit weekeind een belangrijke 3-1 zege op Papatam. Deze ploeg bezet nu de tweede plaats met 42 competitiepunten uit 19 wedstrijden.