starnieuws

Dc Jurel pleit voor erkenning briljanten huwelijksjubilea

23 Apr 2018, 22:32

Dc Armand Jurel overhandigt een bloemstuk aan het echtpaar Ebecilio-Sabajo. (Foto: BIC Para)
Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para pleit voor erkenning door de overheid van briljanten huwelijen. Een 65-jarig huwelijksjubileum is een ontzettend grote mijlpaal in een relatie, en een prachtig voorbeeld voor de samenleving, benadrukt Jurel. Het Centraal Bureau voor Burgerzaken maakt geen meldingen van lustrum vieringen, waardoor dit huwelijksjubileum, schijnbaar ongemerkt blijft, maar toch nog voorkomt.

De dc heeft namens de president zondag een bezoek gebracht aan het echtpaar Cornelis en Silvia Ebecilio-Sabajo in het inheemse dorp Powakka. Het echtpaar was op 22 april 2018 precies 65 jaren getrouwd. De dc heeft vorig jaar oktober, in het zelfde dorp, ook al een bloemstuk en enveloppe met inhoud overhandigd aan het echtpaar Johannes en Rosalina Daniel-Adrian met zijn briljanten huwelijksjubileum.

Cornelis Ebecilio (92) is geboren op 7 januari 1926 te Boven Suriname. Zijn vrouw Silvia Sabajo (82) zag het levenslicht op 2 januari 1936. Zij hebben elkaar leren kennen op Powakka, waar ze nu nog woonachtig zijn. Uit dit huwelijk zijn er 4 kinderen geboren, 3 jongens en 1 meisje. Het echtpaar heeft 18 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen. Het jubilerende echtpaar is door de kinderen en kleinkinderen in het zonnetje gezet, meldt het Burger Informatie Centrum.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March