starnieuws

Groot-Brittannië heeft nieuw prinsje

23 Apr 2018, 10:30

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben er een derde kindje bij. (Foto: PA)
De Hertogin van Cambridge heeft een jongetje gekregen. Het kind, geboren in de Lindo-vleugel van het St. Mary's Hospital in het centrum van Londen, is de vijfde in lijn tot de troon en het zesde achterkleinkind van de koningin.

De jongste telg is het derde kind van Catherine en de hertog van Cambridge en is vanochtend geboren. In een verklaring zegt Kensington Palace dat Catherine en haar nieuwe zoon "het allebei goed doen". Prins William was aanwezig bij de geboorte, voegde het paleis eraan toe. De leden van beide families zijn op de hoogte gebracht, gaat de verklaring verder. “Ze zijn verrukt met het nieuws.”

Premier Theresa May heeft haar hartelijke felicitaties getweet aan William en Catherine. Ze zei: "Ik wens ze veel geluk voor de toekomst."

De hertogin werd kort voor 06.00 uur vanochtend opgenomen in het ziekenhuis met de aankondiging van de geboorte die kort na 13.00 uur zou komen. Dezelfde dokters die hebben geholpen tijdens de geboorte van prins George in 2013 en prinses Charlotte in 2015, waren er dit keer ook bij. De naam van het jongste prinsje is nog niet bekendgemaakt. Favoriete namen bij de bookmakers zijn Arthur, Albert, Frederick, James en Philip.

Advertentie