starnieuws

Inter Moengo Tapoe uitgeschakeld voor Concacaf voetbal

22 Apr 2018, 00:00
Inter Moengo Tapoe heeft de winst die geboekt was in de Concacaf Caribbean Club Shield kampioenschapen, zaterdagavond moeten opgeven. In de finalewedstrijd tegen de ploeg uit Martinique, Club Franciscaine, moest de landskampioen het onderspit delven. Het werd gisteravond 2-1, wat betekent dat Inter op de tweede plaats is geëindigd en is dus uitgeschakeld voor verdere deelname aan Concacaf voetbal.

De jongens uit Moengo vonden als eerst het net, maar bij rust was de stand in deze ontmoeting al op 2-1 voor Club Franciscaine. De behendige Romeo 'Poeti Poeti' Kastiel opende de score binnen 5 minuten voor Inter. Tien minuten later kwamen de Fransen terug en maakte Mainge Djenhael de gelijkmaker. Kort vóór rust, in de 43e minuut, werd de tweede treffer ingeschoten door Thimon Yann. In de tweede helft vocht Inter sterk terug maar aan de score kwam er geen verandering. De ploeg wordt vandaag terugverwacht in Suriname.

Club Franciscaine mag zich als kampioen van dit Tier 1 toernooi opmaken om in een play-off serie uit te komen tegen nummer 4 van de Caribbean Club kampioenschappen Tier 2. In de tweede ontmoeting van de avond om de derde en vierde plaats heeft de kampioen Real Rincon uit Bonaire met 3-1 gewonnen van SV Deportivo Nacional uit Aruba. Een score die reeds bij rust was bereikt. Real Rincon eindigde op de derde plaats.