starnieuws

Assen: Als de NPS er niet bij is, fufuru o tan!

22 Apr 2018, 04:44

De NPS'er Ronald Assen houdt een presentatie voor onderafdeling 'Het Noorderlicht'.
Ronald Assen heeft zaterdagavond voor de NPS-onderafdeling 'Het Noorderlicht' een presentatie gehouden over 'de kracht van de NPS'. Assen stelt dat de partij een aantal sterke kanten kent. De NPS heeft volgens hem altijd nationaal geopereerd waarbij zij tijdens alle verkiezingen over het hele grondgebied kandidaten heeft gesteld. Ook heeft de partij steeds een voorhoederol bij nationale issues gespeeld. Zij streeft eerlijkheid in de politiek na. Daarbij staat het nationaal belang boven het partij en individueel belang. Assen: "Als de NPS er niet bij is, fufuru o tan!"

NPS gaat voor eerlijkheid in de politiek, zegt Roseline Daan, voorzitter van de onderafdeling. "Wij hebben geen tijd om op anderen te schelden, maar blikken vooruit. De partij streeft naar groei en een beter Suriname voor eenieder." Daan deelt mee dat deze bijeenkomst de kickoff is van de mobilisatieactiviteiten vanuit de onderafdeling. Mensen in het veld moeten volgens haar klaargestoomd worden om het werk voor 2020 te doen.

Assen benadrukt dat de NPS niet doet aan zelfverrijking, geen zelf bevoorrechting of van partij- of familieleden. Daar waar partijgenoten in de fout zijn gegaan, is er corrigerend opgetreden: die mensen zijn bedankt of hebben de eer aan zichzelf gehouden. "Als dingen bewezen zijn, grijpen wij in." Daarnaast is de partij alert voor infiltraties van de onderwereld. Aan corruptie en zelfverrijking moet een halt worden toegeroepen. "Wij zijn een partij van eerlijke mensen en moeten voorkomen dat op grote schaal wordt gestolen. "Un' n'e nyan den lala dati."

Assen meent dat Surinamers een duidelijke keuze moeten maken: "Kies je voor de NPS, voor eerlijkheid en het algemeen belang of ga je voor het pad van corruptie met daarin ingebed de ondergang van het land en volk." Assen pleit voor meer contact zowel binnen als buiten de partij zodat de bewustwording over de politiek en de rechten en plichten van burgers duidelijker wordt. De band met de partijachterban moet worden verstevigd door participatie in andere organisaties.

Op de bijeenkomst waren behalve bewoners van het ressort Blauwgrond ook vertegenwoordigd een afvaardiging van de NPS afdeling Paramaribo, leden van de Jongerenraad en het hoofdbestuur. Strategieën en de politieke weg vooruit zijn besproken.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April