starnieuws

NPS Coronie houdt goed bezochte vergadering

23 Mar 2018, 04:46

De vergadering van de afdeling Coronie van de Nationale Partij Suriname (NPS) donderdagavond.
De afdeling Coronie van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft donderdagavond een druk bezochte vergadering gehouden te Friendship. De hoofdbestuursleden Patricia Etnel (Assembleelid) en Wayne Telgt hebben de mensen toegesproken. "De NDP'ers die hadden voorspeld dat de NPS niet eens vijftien personen zou krijgen op de vergadering, waren er niet om te zien hoe druk het was," zegt Telgt na afloop in gesprek met Starnieuws.

Ondervoorzitter van de NPS-afdeling Coronie, die ook aanwezig was bij de groep NPS'ers van wie werd gezegd dat ze overgelopen is naar de NDP, zei op de vergadering dat mensen uitgenodigd waren bij Openbaar Groen in Coronie. Zij moeten hun naam op een lijst schrijven om in aanmerking te komen voor pakketten. Diezelfde lijst is volgens haar gebruikt om aan te geven dat de mensen zijn overgelopen naar de NDP.

Telgt heeft de mensen op de vergadering voorgehouden dat wanneer de regering pakketten verdeelt, deze kunnen worden aangenomen, want het gaat om geld van het land. Hij benadrukte dat Coronie af moet komen van het stigma dat Coronianen omkoopbaar zijn. Hij voerde aan dat de NPS een ideologie, een stukje visie heeft op basis waarvan mensen lid zijn van de partij. "Voor een pakket of geld, moet u uw ziel niet verkopen," voerde Telgt aan.

Etnel legde uit dat de regering veel beloften heeft gedaan. Coronie moet tot ontwikkeling worden gebracht. Er moet een nieuwe wind waaien door het district. Coronie verdient het om tot ontwikkeling te worden gebracht. Het afdelingsbestuur wil ook af van het imago dat het district een verzorgingsgebied is. Gevraagd is aan het hoofdbestuur om met activiteiten de eigen kas te versterken. Er zijn ook enkele voorstellen gedaan, zoals regelmatig vergaderen, die besproken zullen worden in het hoofdbestuur.

Telgt zegt dat Vincent Creton die naar de NDP is overgestapt, bedankt is voor zijn diensten aan de NPS. Hij had aangegeven naar de vergadering te zullen komen, maar was niet in de buurt te bespeuren. Telgt merkt op dat iedereen vrij is om lid te worden van de NPS en ze mogen de partij ook verlaten als zij dat willen. "Wij schelden niemand uit en wij haten niemand." Op de vergadering is Kenneth Panka, die bestuurslid was van de afdeling Coronie van de PALU, verwelkomd. Hij heeft de mensen ook toegesproken en zal zijn krachten aan de NPS geven, opdat de goede tijden in het district mogen terugkeren. Telgt zegt tevreden te zijn met de wijze waarop NPS Coronie zich heeft uitgedragen.

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April