starnieuws

MMC wil medische zorg Kabalebo verder verbeteren

23 Mar 2018, 06:37

Districtscommissaris Theresia Cirino in gesprek met de delegatie van MMC. Rechts van haar MMC-directeur Antoine Elias. (Foto: BIC Kabalebo)
Een delegatie van het Mungra Medisch Centrum (MMC), onder leiding van algemeen directeur, Antoine Elias, oriënteert zich in het bestuursressort Kabalebo. Nagegaan wordt hoe de medische zorg kwalitatief kan worden verbeterd. De delegatie is woensdag ontvangen door districtscommissaris (dc) Theresia Cirino.

In de delegatie bevinden zich enkele experts vanuit Curaçao die zich ter plaatse oriënteren voor de opzet van laboratoriumfaciliteiten. Het streven is erop gericht om vóór eind van dit jaar een laboratorium op te zetten, waardoor onderzoeken ter plekke mogelijk zullen zijn. Tevens zal er ook een röntgen unit worden opgezet. Er komt ook een ambulanceboot voor het gebied.

De voorkeur gaat uit naar een ambulancedienst op de route Apoera-Nickerie. Momenteel assisteert het Nationaal Leger bij het transporteren van spoedgevallen met de boot naar Nickerie. Dit neemt veel tijd in beslag, die bij een spoedgeval een kwestie van leven op dood kan zijn. Elias heeft het belang benadrukt van een wegverbinding tussen Apoera en Nickerie. De dc is het eens met hem en is bezig na te gaan welke mogelijkheden hiertoe bestaan.

Indien deze weg wordt aangelegd zal deze een positief effect hebben op de totale gemeenschap van Kabalebo. Niet alleen de medische zorg zal verbeteren, maar ook de economie en onderwijs in het gebied zullen er wel bij varen. Maandelijks zijn er specialistische missies die het gebied aandoen. Bij elke missie is er een internist en een kinderarts aanwezig. Andere specialistische diensten en/of organisaties die Kabalebo in de toekomst zullen aandoen, zijn de tandheelkundige dienst, stichting Lobi en diabetische zorg. De dc zegt dat de gemeenschap heel positief is over de sterk verbeterde gezondheidszorg.

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April