starnieuws

Schoonheidswedstrijd Miss Venezuela opgeschort

22 Mar 2018, 19:35

Venezuela is een van de succesvolste landen bij deelname aan internationale schoonheidswedstrijden. (Getty Images)
Het gaat niet goed met Venezuela. Het land zit al geketend aan een zware economische crisis en een uittocht van zijn inwoners. Nu is ook de schoonheidswedstrijd voor de uitverkiezing van Miss Venezuela opgeschort nadat beschuldigingen van seksuele gunsten en financiële corruptie online naar buiten zijn gekomen.

Oud-deelnemers aan de Miss Venezuela-wedstrijd hebben andere deelnemers beschuldigd van het ontvangen van geld van zakenlieden en overheidsfunctionarissen in ruil voor seksuele gunsten. De wedstrijdorganisatie heeft een interne evaluatie van de aantijgingen aangekondigd.

De controverse begon nadat een anti-corruptiezaak tegen de staatsoliemaatschappij werd gelanceerd en een aantal mensen eind vorig jaar werd gearresteerd. Daarop kwamen oud deelnemers van de Miss Venezuela-verkiezing naar buiten met beweringen dat sommige vrouwen die aan de competitie hadden deelgenomen, profiteerden van corruptie bij de overheid.

In reactie op de aantijgingen op sociale media en in de regionale pers zei de Miss Venezuela-organisatie dat ze de audities zou opschorten, totdat een onderzoek heeft uitgewezen als iemand die met de wedstrijd te maken had, betrokken was bij activiteiten die in strijd zijn met de waarden en ethiek van het evenement".

Een centrum dat kandidaten voorbereidt op de wedstrijd in de hoofdstad Caracas is ook gesloten. Venezuela, dat worstelt met 's werelds hoogste niveaus van hyperinflatie en een bevolking van 32 miljoen heeft, is één van de meest succesvolle landen bij zijn deelname aan internationale schoonheidswedstrijden. Het land heeft zeven Miss Universe en zes Miss World-winnaars.

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April