starnieuws

Pertjajah Luhur en anderen ondersteunen betoging

22 Mar 2018, 00:00
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, heeft leden en sympathisanten van zijn partij opgeroepen om de protestdemonstratie van Next Generation Movement vandaag, te ondersteunen. Andere politieke organisaties hebben aangegeven dat zij hun achterban vrijlaten om deel te nemen aan de demonstratie die vanmiddag bij het regeringsgebouw wordt gehouden.

Pertjajah Luhur stelt dat elk individu dat opstaat tegen het verkwistend beleid van de regering, een goede stap is naar herstel van Suriname. De betoging is een initiatief van Xaviera Jessurun van Next Generation Movement. De protestactie wordt door diverse organisaties ondersteund.

De Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname hebben in een verklaring gesteld dat de actie officieel niet wordt ondersteund. "De leden mogen als burger zelf bepalen of ze willen participeren aan deze protestmanifestatie. Als organisatie BvL/ALS ondersteunen we deze protestmanifestatie niet," zeggen de besturen van de BvL/ALS in een verklaring.

Diverse andere politieke organisaties, de Unie van Surinaamse Vrouwen en ook C-47 hebben hun ondersteuning aan Next Generation Movement toegezegd. Prominenten van deze organisaties zullen lijfelijk aanwezig zijn bij de demonstratie.

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April