starnieuws

Lilian Ferrier gepolst voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur

21 Mar 2018, 22:47

Lilian Ferrier gepolst als de opvolger van minister Robert Peneux.
Psycholoog Lilian Ferrier is gepolst om minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur te worden. Toen Marie Levens werd benaderd, werd het duidelijk dat president Desi Bouterse de ontslagaanvraag van minister Robert Peneux zou accepteren. Peneux stelde zijn portefeuille op 13 december 2017 ter beschikking van de president. Starnieuws verneemt dat volgende week de reshuffling van het kabinet rond zal zijn.

Ferrier is voorzitter van de presidentiële commissie Kinder- en Adolescentenbeleid. Zij heeft gepleit voor een integrale aanpak tussen acht ministeries die hiermee te maken hebben. Zij houdt zich ook intensief bezig met geweld tegen kinderen en vroege stimulatie van kinderen. Ferrier is bekend om haar inzet voor verbeteren van de leefomstandigheden van het kind.

Peneux werd op 12 augustus 2015 minister in het kabinet Bouterse II. Hij heeft in deze periode diverse aanvaringen gehad met de Bond van Leraren in het proces naar herwaardering van de leerkrachten. Hij stelde om principiële redenen zijn portefeuille ter beschikking van de president. Hij schaarde zich achter de uitvoering van het Staatsbesluit van 9 oktober 2017 waarin de fictieve overuren van leraren was geregeld.



Advertentie