starnieuws

OM: Roof brandkast in scene gezet

22 Mar 2018, 00:58
Hendrik K. riskeert een gevangenisstraf van 2,6 jaar voor het in scene zetten van een beroving. Het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat er wettig en overtuigend bewijs is dat de beroving van een brandkast aan de Condorstraat in elkaar is gezet in oktober 2015. De eigenaar was naar het buitenland vertrokken. Hendrik K. zit al 28 maanden vast en vindt dat het proces veel te lang duurt.

Een brandkast waarin 90.000 euro was, is buitgemaakt. Hendrik K. verklaarde dat hij is beroofd door drie personen. Hij was vastgebonden op een stoel. De criminelen zouden twee pillen in zijn mond hebben gedaan en deze dichtgeplakt. Een werkneemster heeft hem de volgende dag aangetroffen en bevrijd uit de situatie.

Het OM legde uit dat er genoeg redenen zijn om te twijfelen aan het verhaal van de verdachte. Dit zou ook blijken uit gegevens over het alarmsysteem. De eigenaar had het alarmsysteem geactiveerd. Dit werd uitgeschakeld door de verdachte die over een afstandbediening beschikte. De criminelen zouden ook ervandoor zijn gegaan met de mobiele telefoons van de verdachte. Deze toestellen zijn echter bij de verdachte aangetroffen. Ook de gereedschappen die gebruikt zouden zijn, behoorden de verdachte toe. Bovendien wisten alleen hij en de eigenaar dat de kluis in de vliering was bevestigd. Rechter Cynthia Valstein-Montnor heeft de verdere behandeling uitgesteld naar 16 mei.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April