starnieuws

Rechter wijst verzoek advocaat in sukru-zaak af

20 Mar 2018, 10:16
Advocaat Irvin Kanhai heeft rechter Ingrid Lachitjaran niet zover gekregen om zijn verzoek in te willen en zijn cliënten voorlopig in vrijheid te stellen. Densio K., Donovan F., Lorenzo B., Raymon D. en Roché A. is verkrachting ten laste gelegd. Zij zouden F.A. (20) gedwongen hebben seksuele handelingen te plegen. Er zou 'sukru', een bedwelmend middel, aan haar toegediend zijn in oktober vorig jaar.

Rechter Ingrid Lachitjaran wilde het slachtoffer verhoren. Zij is echter niet verschenen op de zitting. Kanhai betwiste het dat het slachtoffer is verkracht. Zij zou zelf geprobeerd hebben seks met de verdachten te bedrijven, nadat zij drugs had gebruikt.

Kanhai merkte op dat F.A. met alles zou hebben meegewerkt. Zij zou achteraf ontevreden zijn over de betaling. Het Openbaar Ministerie kan zich niet terugvinden in het verzoek van de raadsman om zijn cliënten in vrijheid te stellen. De rechter had F.A. verder willen horen over de verklaringen die zij heeft afgelegd. Er zijn enkele tegenstrijdigheden. Toch ging de rechter niet mee met de advocaat, omdat er nog steeds ernstige bezwaren zijn tegen de verdachten. De zaak wordt op 16 april verder behandeld. F.A. wordt opnieuw gedagvaard voor de zitting.

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April