starnieuws

Braziliaanse studiebeurzen voor PTC-studenten

19 Feb 2018, 18:32

V.l.n.r.: Matradj R., Tijtel N., Genderen van, J., Koniki S. en Bistra, B op de Johan Adolf Pengel International Airport.
Vier studenten, 2 van de programma’s ICT en 2 van Infrastructuur van het Polytecnic College (PTC) zijn zondag onder begeleiding van Jennifer van Genderen vertrokken naar Brasilia. De studenten Tijtel N., Matradj R., Koniki S. en Bistra, B., zullen 10 maanden colleges volgen op de campussen van Taguatinga, Samambaia en Brasilia.

De studiereis is in het kader van een Memory of Understanding (MOU), die het PTC in mei vorig jaar heeft gesloten met Instituto Federal Brasilia (IFB). IFB heeft aan het PTC een aantal studiebeurzen aangeboden. Deze beurzen houden in dat de PTC-studenten een deel van hun studie kunnen voortzetten in Brasilia.

Het PTC geeft in een persbericht aan dat samenwerken het sleutelwoord is bij het bevorderen van technologische innovatie en kennis. Om het studeren vlot te doen verlopen, krijgt elke student een Braziliaanse studiegenoot, die naast ondersteuning tijdens de leerprocessen, ook zal assisteren bij het wegwijs maken op de verschillende campussen. De ambassadeur van Suriname in Brazilië, Marlon Mohamed Hoesein, heeft het proces vanaf het begin actief begeleid. De studenten worden rond de kerstdagen weer in Suriname verwacht.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April