starnieuws

Rover schiet op politiecommissaris; man aangehouden

19 Feb 2018, 14:40

Het voertuig van de politiecommissaris is behoorlijk beschadigd. (Foto-collage: KPS)
Een vluchtende rover heeft vandaag het vuur geopend op de commissaris van politie Alihoessein N. De hoofdofficier die in uniform gekleed was, reed vanuit het hoofdbureau van politie naar zijn werkplek in Paramaribo noord. Hij reed over de Plutostraat naar de richting, Gomperstraat. Aan de Plutostraat ter hoogte van pand nummer 142 zag hij een man rennen. Op zijn hoofd had hij een integrale valhelm op. Aan zijn linkerschouder had hij een handtas, terwijl zijn rechterhand op zijn rug was.

De wetsdienaar plaatste zijn voertuig aan de kant en vroeg de man wat er aan de hand was. De man keerde zich om, richtte een vuistvuurwapen op de politiecommissaris en loste twee schoten op hem. De commissaris kon zichzelf snel in veiligheid brengen door zich uit het voertuig te laten vallen. Hij beantwoordde het vuur van de verdachte en deze schoot wederom, terwijl hij zijn vlucht verder vervolgde.

De politieofficier liet zijn voertuig staan en zette de achtervolging in. Hij zag de dader op een gegeven moment in een voertuig stappen en wegrijden. Een CIVD’er die voorbij reed schoot de politiecommissaris te hulp en de achtervolging werd ingezet. Aan de Nola Hattermanstraat is het voertuig van de verdachte klemgereden en is hij aangehouden.

Het gaat om de 32-jarige Sidharta R. Op hem is een revolver met twee scherpe patronen aangetroffen en een aantal lege hulzen. Verder is er een tas met 26 stuks nieuwe mobiele telefoontoestellen op de verdachte aangetroffen.
Het onderzoek heeft uitgewezen dat hij kort te voren een Cellshop aan de Gompertstraat had beroofd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau ter voorgeleiding, meldt de politie Public Relations.

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March