starnieuws

Bouterse verwelkomt ABOP en PALU-leden in Coronie

19 Feb 2018, 00:00

NDP-voorzitter Desi Bouterse kondigt aan dat leden van de ABOP uit Coronie zijn partij zijn komen ondersteunen. Hij verwelkomt hen. (Foto's: Leroy Troon)

Een groep van de PALU in Coronie heeft ook besloten over te stappen naar de NDP. Zij ondersteunt de ideeën van de partij.

NDP-voorzitter Desi Bouterse maakt een dansje nadat hij zijn speech heeft beëindigd.

Assembleelid Joan Wielzen en vicepresident Ashwin Adhin ook op de dansvloer.


NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, heeft de Coronianen opgeroepen om ongeacht hun politieke kleur te werken aan de vooruitgang van hun district. Hij deelde op een feestvergadering in Coronie zondagavond mee dat een groep van de ABOP en de PALU de partij is komen ondersteunen. Bouterse praat niet van overlopers. De groepen vertegenwoordigers werden warm onthaald door de NDP. Zij willen hun bijdrage leveren hun werk onder de schouders te zetten. De NDP-vergadering werd rechtstreeks uitgezonden door de staatsmedia STVS en SRS, waarvoor een daverend applaus werd gevraagd door conferencier Guno Ravenberg.

Bouterse is sinds zaterdag in Coronie. Hij blijft nog een nachtje slapen daar om met mensen van gedachten te wisselen die zaterdagavond nog op hem gewacht hebben. Zij komen maandag aan de beurt. Hoewel de president in het district was, stuurde hij zondag vicepresident Ashwin Adhin om de ceremoniële handelingen te verrichten bij de oplevering van de dijk in Coronie. Adhin merkte op de feestvergadering van de NDP op dat de president niet rancuneus is. Het dijkproject is in 2008 gestart door de regering-Venetiaan. Bouterse heeft besloten het project af te maken.

De NDP-voorzitter gaf diverse voorbeelden op de vergadering van projecten die jongeren hebben ondernomen, met een kleine steun. Zo hebben jongeren van Apetina een vliegtuig gekocht om mensen te vervoeren van het dorp naar de stad en omgekeerd. Nu zijn ze een grotere vliegbaan aan het aanleggen. Anderen zijn met kippenteelt en landbouw begonnen, waarbij ook de afzet wordt gegarandeerd. Vrouwen van Kapasikele verwerken cassave in brood, waarmee tarwe wordt vervangen. Er zijn volgens Bouterse genoeg mogelijkheden om de handen uit de mouwen te steken.

De NDP-voorzitter heeft in Coronie met verschillende personen gesproken voor uitvoeren van projecten. Hij gaf aan dat het district weer tot ontwikkeling moet worden gebracht. Afdelingsvoorzitter Eric Boldewijn merkte op dat de grote achterstand van het district weggewerkt zal worden, waarbij mensen moeten kijken naar het belang van Coronie. Hij verwacht net als Assembleelid Joan Wielzen dat er nu daadwerkelijk een andere wind zal waaien in Coronie. Zij riepen de Coronianen op om eensgezind te werken, waardoor het district vooruit zal gaan.

Advertentie