starnieuws

Laatste eer op Centrale Markt voor Sadiek Roepnarain

18 Jan 2018, 14:05

Collega's en kruiers houden een minuut stilte voor Sadiek Roepnarain, die dertig jaar lang op de Centrale Markt heeft gewerkt. (Foto's: Edward Troon)

Een familielid maakt een dia aan bij de lege stand van de overledene.
De zwarte begrafenisauto rijdt vandaag door de hoofdingang van de Centrale Markt en stopt na wat draaien en keren bij een lege stand. De achterklep gaat open en eerbiedig wordt de lijkkist een halve meter uit de wagen geschoven. Een familielid maakt een dia aan op de plek waar de onlangs overleden Sadiek Roepnarain zijn koopwaar aan de man heeft gebracht. Collega’s en kruiers houden één minuut stilte. Daarmee is de ceremonie afgelopen en de zwarte auto verlaat de markt.

“Sadiek heeft meer dan 30 jaar op de markt zijn brood verdiend,” zegt collega Prekash Chotkan aan Starnieuws. Hij beheert de stand tegenover die van zijn overleden collega. “Wij zijn ongeveer even oud en bijna tegelijk als jonge mannen op de markt komen verkopen”, vertelt Chotkan en zegt verder dat “Roepnarain een hele rustige man was die niemand lastig viel”.

Marktmeester John Lecton beaamt de woorden van Chotkan. “Marktkoopman en groothandelaar in groenten Roepnarain was een vrij rustige man die van zijn borrel hield. Een gewaardeerde verkoper. Hoewel hij sukkelde met zijn gezondheid was hij tot voor kort iedere dag present. Zijn overlijden komt dus toch wel als een verrassing. Wij condoleren de nabestaanden, we leven mee met ze en wensen hen veel sterkte”.

Edward Troon

Advertentie

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March