starnieuws

DA'91 eist oneervol ontslag minister

13 Dec 2017, 20:39
DA'91 eist dat minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur onmiddellijk oneervol wordt ontslagen. De minister heeft volgens de politieke partij in de kwestie IMEAO niet geschroomd uitspraken te doen die niet alleen beledigend zijn, maar ook in strijd met de waarheid.

Minister Peneux heeft vanwege zijn zoveelste oneerlijke en valse bejegening van het onderwijsveld wederom bevestigd ongeschikt te zijn leiding te geven. "We moeten een streep in het zand trekken en zeggen genoeg is genoeg". DA’91 eist van politieke ambtsdragers dat zij zich absoluut moeten houden aan een hogere standaard van bestuurlijke integriteit.

DA’91 heeft volledig begrip voor het standpunt van het VOS-Directeurenberaad zoals verwoord in hun brief naar de president d.d.12 december 2017, waarin het vertrouwen in de minister wordt opgezegd. Een standpunt dat ook de BVL/ALS weergeeft in hun schrijven naar de president.

DA’91 verwacht niet anders dan dat de DNA leden opkomen voor de belangen van de schoolgaande jeugd in het bijzonder en het onderwijsbeleid in het algemeen en de president oproepen, deze zelf uitgeroepen 'Boutist' oneervol te ontslaan.
DA’91 onderstreept andermaal dat de strijd van de leerkrachten inherent is aan de strijd van de leerlingen en studenten voor wie het steeds moeilijker wordt om goede prestaties te boeken. Dit als gevolg van het steeds toenemend wanbeleid gevoerd door deze regering. Een beleid dat niet in staat gebleken is om vorm te geven aan kwalitatief goed onderwijs, terwijl juist nu Suriname behoefte heeft aan goed, ononderbroken en toekomstgericht onderwijs, zegt de politieke organisatie.

Advertentie