starnieuws

Politiebericht over beschieting en beroving Brokopondo

13 Dec 2017, 12:20
De politie Public Relations bericht wat het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen over de beschieting en beroving, waarbij een politieman en zijn oom gisteren gewond zijn geraakt. De beschieting vond plaats te Snesi Pasi in het district Brokopondo. Beiden zijn buiten levensgevaar.

Asraf, die ondernemer is, moest goederen afleveren aan zijn arbeiders in het gebied. Hij benaderde zijn neef, die politieman is en op dat moment vrij van dienst was, om met hem mee te gaan. Toen de goederen aan de arbeiders waren afgegeven, reden de mannen weg uit het gebied. Het vermoeden bestaat dat de criminelen de mannen het gebied hebben zien inrijden. Zij vatten post in het bos langs Snesi Pasi ter hoogte van kilometer 1, waar de weg overgaat in een helling.

Ter hoogte van de helling moest de bestuurder zijn vaart verminderen. Het voertuig werd gelijk onder vuur genomen door drie gemaskerde en gewapende rovers. Zowel de politieman als zijn oom liepen schotverwondingen op. De verdachten overmeesterden de slachtoffers en gingen ervandoor met het dienstvuistvuurwapen van de wetsdienaar, een kleine hoeveelheid goud en US$ 200. Na de daad vluchtten de criminelen het bos in.

De ondernemer die als mede inzittende in het voertuig zat, nam het stuur over en is gereden naar Brownsweg. Ter hoogte van km 14 kreeg hij hulp van dorpsbewoners. Deze schakelden de politie van Brownsweg in en brachten de twee gewonden voor medische behandeling over naar de Medische Zending.

De gewonde slachtoffers werden per ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Beiden zijn ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting. De recherche van regio Midden onderzoekt deze zaak verder.

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April