starnieuws

Onderwijsveld zegt vertrouwen op in minister Peneux

12 Dec 2017, 22:00
De Bond van Leraren (BvL), de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) én het VOS-Directeurenberaad hebben het vertrouwen in minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur opgezegd. Dit is door de onderwijsbonden én de VOS-directeuren in afzonderlijke brieven dinsdag meegedeeld aan president Desi Bouterse. Vanaf morgen, 13 december, zijn alle leraren op de VOS-scholen in beraad.

In De Nationale Assemblee heeft minister Peneux dinsdagavond, na een schorsing door Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, nog informatie verstrekt. Assembleeleden hadden al gehoord dat woensdag leraren in beraad zouden zijn. Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) zei dat zijn fractieleden hun hart wilden luchten. Eerder op de dag had Marinus Bee (ABOP) ook informatie gevraagd over de situatie in het onderwijs. Simons gaf aan dat alleen de regering aan het woord komt, want omdat mensen teveel hun hart gelucht hebben, is de situatie verergerd.

Nadat de minister de brief aan het VOS-Directeurenberaad had voorgelezen, zei hij op een vraag van de Assembleevoorzitter tot 18.00 uur niks gehoord te hebben over een actie. Hij was tot dan nog op zijn kantoor. De brieven waren intussen al verzonden naar president Bouterse, maar de regering heeft hier geen mededelingen over gedaan.

Advertentie

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April