starnieuws

Rosebel gedenkt 16 sociale instellingen

12 Dec 2017, 20:58

Vertegenwoordigers van de sociale instellingen brengen samen met Rosebel Gold Mines een toost uit. (Foto: RGM)
Rosebel Gold Mines heeft 16 instellingen bedacht met het oog op kerstfeest.
Het bedrijf heeft ook een financiële bijdrage geleverd aan het Kabinet van de First Lady voor de jaarlijkse kerstviering met senioren burgers. De totale giften aan de samenleving in de laatste maand van het jaar, zijn ruim SRD 350.000.


Rosebel Gold Mines is op zaterdag 16 december de hoofdsponsor van de Su Aid Rosebel Charity Walk. De inschrijfgelden van de deelnemers aan de 5 km wandel- en trimloop zullen in de pot van Su Aid worden gedoneerd. Su Aid zal deze donaties gebruiken voor projecten op het gebied van sport, kunst en cultuur. Hoe meer lopers, hoe meer donaties voor Su Aid, zegt het bedrijf.

Op het Christmas Charity Event zijn vertegenwoordigers van de sociale instellingen getrakteerd op een feestelijke lunch in het Courtyard by Marriott, als dank voor hun werk gedurende het haast afgelopen jaar. Sharmila Jadnansing, die namens de organisatie de aanwezigen een hart onder de riem stak, zei dat sinds 2011 elk jaar weer uitgekeken naar het Christmas Charity Event.

"Dit is een traditie geworden waarbij we terug kunnen geven aan de gemeenschap. Als mijnbouwbedrijf weten we alles van hard werken. Maar het is ook goed om elk jaar stil te staan bij de talrijke, vaak onzichtbare krachten in de maatschappij, waarvan velen het eens zullen zijn dat deze mensen belangrijk, en misschien wel nóg zwaarder werk doen. We gedenken met name diegenen die zich continu inzetten om te zorgen voor kinderen, senioren, en burgers met speciale aandacht. Zij verdienen een warme dank," zei Jadnansing.

De instellingen uit verschillende districten konden dit jaar rekenen op een financiële bijdrage zijn: het Leger des Heils, weeshuis Eben Haezer, Stichting Rumas, Stichting Een Parel in God’s Oog, Huize Ashiana, Mr. Huber Stichting, Huize Betheljada, Zuster Dankers Centrum, SO/VSO Lion Jan Gruntjesschool, Nationale Stichting Blindenzorg Suriname, Stichting Matoekoe, Kinderhuis Sukh Dhaam, Bejaardencentrum Huize Albertine, Stichting Wi Oso, Stichting Bureau Dak- en Thuislozen en de Kennedy Stichting.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April