starnieuws

Zeven jaar opgelegd in doodslagzaak

12 Dec 2017, 04:36
Kantonrechter Siegline Wijnhard heeft op de rechtszitting van maandag een celstraf van zeven jaar opgelegd aan Marcelo P. die ervan beschuldigd werd dat hij op 27 december 2016 Antonio Simoa da Cruz van het leven heeft beroofd. De kantonrechter achtte doodslag bewezen. Het Openbaar Ministerie (OM) had zestien jaar geëist tegen deze verdachte. Het OM achtte moord bewezen.

Advocaat Georgette Leter voerde toen aan dat de verdachte niet met opzet het feit had gepleegd. Hij had geprobeerd zichzelf te beschermen met dit noodlottige gevolg. Zij vroeg om strafvermindering. De verdachte had steeds betaalde seks met een sekswerker in het binnenland. Marcelo P. had gehoord dat het slachtoffer op een bewuste dag seks wilde met de sekswerker. Ofschoon hij al een afspraak met haar had, liet hij de bewuste sekswerker voor het latere slachtoffer. Marcelo P. ging naar een andere sekswerker.

De sekswerker zou hem hebben voorgehouden dat Antonio hem zou vermoorden. De man had hem bedreigd, maar hij nam de bedreiging niet serieus. De reden hiertoe kende hij niet. Toen het feit zich voltrok, had Antonio een jachtgeweer en een mes bij zich. Marcelo P. maakte hem het geweer afhandig, waarop Antonio hem aanviel met het mes. Hij had Antonio Simao da Cruz doodgeschoten met een jachtgeweer.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April