starnieuws

Mededelingen Hoefdraad zorgen voor beroering in DNA

11 Dec 2017, 14:49

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën aan het woord in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft in De Nationale Assemblee meegedeeld dat de regering SRD 350 miljoen extra zal ophalen voor de begroting van 2018. Een groot deel van het geld zal gehaald worden uit canonrechten en overdrachtskosten van grond. Verder zullen gebouwen worden verkocht en subsidies worden afgebouwd. De mededelingen van de minister hebben gezorgd voor heftige reacties bij de VHP, terwijl NDP-fractieleider André Misiekaba met zijn fractie wil beraden.

VHP-fractieleider Chan Santokhi deelde mee dat Oppenheimer heeft aangekondigd dat Suriname deze maand nog US$ 75 miljoen dollar wil lenen. Hij voerde aan dat de regering gewoon doorgaat met leningen. Hij wilde weten of deze informatie klopt. Hoefdraad zei dat de regering een gat te dichten heeft en als dat met een lening moet, moet dat gebeuren. Hij betoogde dat de regering nog steeds binnen de wet is. Hij benadrukte dat als de regering zover is, de mededeling zal worden gegeven. Intussen verwees hij de volksvertegenwoordiging naar een half uur durend interview met het Nationaal Informatie Instituut en naar persberichten uitgegeven door Financiën.

Asiskumar Gajadien (VHP) en Krishna Mathoera leverden felle kritiek op het financiële beleid. Gajadien voerde aan dat het om een 'piki piki pley' gaat. Er wordt helemaal niet gepland. Het land is financieel onbestuurbaar geworden. Elke keer komt de regering met een ander scenario. Mathoera stelde dat er steeds nieuwe uitspraken komen van de minister. Zij gelooft de cijfers die de minister presenteert niet meer. Zij vindt de wijze waarop omgegaan wordt met het financiële beleid totaal niet acceptabel en geloofwaardig. De uitspraken van de minister komen volgens Mathoera niet uit. De vergadering van De Nationale Assemblee is nu geschorst.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April