starnieuws

Reactie op het artikel 'En toen?'

11 Dec 2017, 12:16
Toen ik als minister van Justitie en Politie werd benoemd, wist ik niet hoe ik de corruptie en criminaliteit moest aanpakken, die kennis en kunde had ik niet. Ik was niet in staat de taken van het ministerie uit voeren. En toen werd dat heel lastig voor mij als minister. Ik had geen benul van het aanpakken van criminaliteit en corruptie. Er behoeft deskundigheid, en die deskundigheid had ik niet.

Toen ben ik bij de Chinezen geweest. En toen zei ik tegen de Chinezen: Ik wil het Nationaal Leger betrekken en een wetsaanvulling doen, die Chinese winkeliers de mogelijkheid bieden om zelf op te treden tegen criminelen. “Op een of andere manier, wan mogelijkheid mus fu de, dat ye kan sut’en trowe. Het komt hard over. Ma un no ab tra mogelijkheid fu stop den abani nanga den crimineel in a kondre disi.” Was dat democratie en rechtsstaat?

Toen ik geen beleid kon maken om de criminaliteit aan te pakken gaf ik de schuld aan “fotonengre nanga busnengre”. Er bestaat een denkwijze, vooral onder de “fotonengre nanga busnengre”, dat de Chinezen profiteurs zijn in dit land. Zij komen uit China, om hier geld te maken en sturen dit terug naar China. “A denki dat na wan fout denki, na wan verkeerd denki”.

En toen het beleid helemaal vastliep, heb ik op een persconferentie gelogen dat een hoge veiligheidsfunctionaris informatie over nationale veiligheid, het ministerie van Justitie en Politie, de minister of criminaliteitsbestrijdingsplannen heeft verstrekt aan personen die niet geclassificeerd zijn die te ontvangen. Ik kon in feite aangehouden worden op basis van verregaande beschuldigingen die ik als minister had gedaan op de persconferentie.

En toen is mijn korte lont afgebrand. Ik werd ontslagen als minister. En toen was het muisstil. Ik denk dat ik de kortst zittende minister ooit ben geweest, 2 maanden en 3 dagen. Kennelijk heb ik een nieuw record gevestigd. Nadat het vuur gedoofd was ben ik met hangende pootjes weer gaan werken op het kabinet van de president in mijn oude functie maar deze keer met een riant salaris, salaris van een minister. Voordat ik vergeet, mijn ministerie had genoeg geld ter beschikking, maar helaas heb ik niet eens een toilet kunnen bouwen.

Idris Naipal

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April