starnieuws

Extra inschrijving voor ambtenarenopleiding

20 Sep 2017, 20:18

Inschrijving voor de ambtenarenopleiding door de afdeling Vorming en Opleiding. (Foto: NII)
Landsdienaren die belangstelling hebben voor de ambtenarenopleiding kunnen zich vrijdag alsnog opgeven hiervoor. Voor het nieuwe cursusjaar hebben 350 ambtenaren zich aangemeld. Dit aantal is minder dan gebruikelijk.


De ambtenarenopleidingen worden via het ministerie van Binnenlandse Zaken verzorgd. De afdeling Vorming en Opleiding (V&O) heeft van 11 tot en met 15 september inschrijvingen gehouden. Kavita Gangadin, hoofd V&O, laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat deze keer niet het gebruikelijke aantal inschrijvingen binnen is gekomen. Daarom is besloten om een extra dag in te lassen voor de inschrijvingen. Op vrijdag 22 september kunnen belangstellenden zich voor de na-inschrijving aanmelden aan de Wagenwegstraat, bij de dependance van het ministerie.

De afdeling V&O biedt verschillende opleidingen aan ambtenaren, waarbij efficiëntie op de werkvloer één van de belangrijke pijlers is. Het gaat om de vooropleidingen Surnumerair I en Surnumerair II, Bevolkingsadministratie voor het personeel van de Bureaus voor Burgerzaken en de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleidingen (V.A.A.O.) I en V.A.A.O. II. Het afgelopen schooljaar heeft Vorming en opleiding ruim 77% geslaagden afgeleverd. Voor de V.A.A.O. is 83% geslaagd.

De algemene ambtenarenopleidingen worden uitsluitend in Paramaribo verzorgd. De opleidingen voor bevolkingsadministratie zijn behalve in Paramaribo, ook in Nickerie te volgen. Met de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken wordt nagegaan om de opleidingen voor bevolkingsadministratie eventueel in Sipaliwini beschikbaar te stellen.

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April