starnieuws

Handtekening bankpresident Gersie op SRD 50 en SRD 100

21 Aug 2017, 06:38

Op nieuwe bankbiljetten van SRD 50 en SRD 100 zal de handtekening van bankpresident Glenn Gersie staan.
De Centrale Bank van Suriname (CBvS) brengt nieuwe bankbiljetten in omloop van SRD 50 en SRD 100 met de handtekening van bankpresident Glenn Gersie. "Dit heeft niks te maken heeft met monetaire financiering", merkt Gersie lachend op tegenover Starnieuws.

Van tijd tot tijd worden bankbiljetten die beschadigd zijn, vervangen. Het gaat om het inruilen van onbruikbaar geworden coupures van SRD 50 en SRD 100. Er wordt niet meer geld in omloop gebracht. De samenleving wordt op de hoogte gesteld omdat de handtekening van de huidige bankpresident voor het eerst op de bankbiljetten te zien zullen zijn.

Bankbiljetten van goede kwaliteit met handtekeningen van vorige bankpresidenten blijven in circulatie. Pas als zij afgeschreven zijn, worden die vervangen. De CBvS vraagt het publiek om zuinig met de bankbiljetten om te gaan zodat zij langer meekunnen. Benadrukt wordt dat nieuwe bankbiljetten aanmaken gepaard gaat met veel deviezen, die bespaard kunnen worden. Daarom wordt ook elektronisch geldverkeer aangemoedigd.

Advertentie