starnieuws

Elgin eist vrijspraak tegen Edgar Ritfeld

30 Jun 2017, 09:37

De leden van de rechterlijke macht bij het binnentreden van de zittingszaal. Links auditeur-militair Roy Elgin. (Foto: Raoul Lith)


Edgar Ritfeld wordt door auditeur-militair Roy Elgin vrijgesproken van alle strafbare feiten die hem ten laste zijn gelegd in het 8 decemberstrafzaak. Ritfeld heeft steeds gesteld dat de beschuldigingen tegen hem ongegrond waren. De zitting in de militaire kamer is vanmorgen iets na 9 uur begonnen.

Ritfeld is door het Openbaar Ministerie beschuldigd van meervoudige moord c.q. medeplichtigheid aan meervoudige moord. “De beschuldiging aan mijn adres is zeer onterecht,” heeft Ritfeld eerder gesteld. Hij heeft aangedrongen op voortgang van het proces, omdat hij zijn naam gezuiverd wil hebben.

De advocaat van Ritfeld, Gerold Sewcharan, heeft te kennen gegeven dat hij gelijk zijn pleidooi wil houden. De president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor heeft de zitting geschorst om zich te beraden.

Voor vandaag staan verder op de rol Orlando Heidanus Wim Carbière en Stephanus Dendoe. De militaire kamer wordt gevormd door Valstein-Montnor, Mike Cooper en Carlos Li Fo Sjoe.

Advertentie