starnieuws

Suriname helpt mee aan updaten uitleveringsverdrag

25 May 2017, 02:54

Een beeld van de 22ste vergadering van The Legal Affairs Committee (LAC) in Georgetown, Guyana.
De 22ste vergadering van The Legal Affairs Committee (LAC) in Georgetown, Guyana, heeft zich geconcentreerd rond het updaten van de concepten van de Caricom Arrest Warrant Treaty (Cawt) en de Agreement on the Return and Sharing of Recovered Assets. Een delegatie van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) was aanwezig op de bijeenkomst die vorige week is gehouden.

Cawt betreft een reeds door Suriname geratificeerd uitleveringsverdrag, waarvan de tekst moest worden geactualiseerd. De tweede overeenkomst gaat om het terugnemen van door misdaad verkregen vermogen. Op de meeting is gewerkt aan de finale versie van deze concepten. Het is de bedoeling dat het eindresultaat voor goedkeuring en bekrachtiging wordt aangeboden tijdens de eerstvolgende Inter – Sessional Meeting of the Conference of Heads of Government van de Caricom. Deze bijeenkomst is gepland voor juli 2017, zegt Juspol.

De Surinaamse delegatie heeft op de vergadering het standpunt van het land over deze onderwerpen uiteengezet en ingestemd met de finale tekst. Een ander document dat werd goedgekeurd en waarvan door het ministerie van Juspol goed nota mag worden genomen, is het draft model Anti Terrorism Bill, geeft de Juspol-voorlichting aan. De desbetreffende documenten zullen naar de relevante afdelingen van het ministerie worden doorgeleid.

De vergadering werd voorgezeten door de minister van Justitie in Guyana, tevens procureur-generaal, Basill Williams. Henry Seedorf, onderdirecteur van Juspol en Kenneth Amoksi, waarnemend hoofd Bureau Mensenrechten, tevens materiedeskundige, waren de Surinaamse afgevaardigden.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April