starnieuws

James Bond-acteur Sir Roger Moore overleden

23 May 2017, 12:23

Sir Roger Moore is overleden. Hij is 89 jaar geworden. (Foto: Getty Images)

Sir Roger was een ambassadeur voor de Unicef.(Foto: Reuters)

Sir Roger heeft in zijn hoogtijdperk enorme furore gemaakt. (Foto: Getty Images)

Sir Roger Moore heeft de Bond-rol onder andere gespeeld in Moonraker, Octopussy en Live and Let Die. (Foto: Getty Images)
Acteur Sir Roger Moore, best bekend om zijn rol als James Bond, is niet meer. Zijn familie heeft bekendgemaakt dat de acteur op 89-jarige leeftijd is overleden. In zeven Bond-films heeft Moore de beroemde spion gespeeld, waaronder Live and Let Die en A View to Kill .

Moore is volgens de verklaring van zijn familie overleden na 'een korte maar dappere strijd tegen kanker'. In de verklaring van zijn kinderen staat: "Dankjewel, paps, voor wie je bent, en dat je zo erg speciaal bent voor zoveel mensen." In het bericht dat via Twitter is verspreid staat: “Met bezwaarde harten moeten we het verschrikkelijk nieuws delen dat onze vader, Sir Roger Moore, vandaag is overleden. We zijn er allemaal kapot door."

De acteur nam het karakter van James Bond in een meer humoristische richting dan zijn voorganger Sean Connery. De Bond van Sir Roger was kalm en zacht - een soepele operator die zich op een makkelijke manier uit een moeilijke situatie kon halen.

De veteraanster, die in Zwitserland is overleden, zal volgens zijn wensen een eigen begrafenis in Monaco hebben, zeggen zijn kinderen. “De liefde waarmee hij in zijn laatste dagen was omringd, was zo groot dat hij niet alleen in woorden kan worden uitgedrukt”, staat in de verklaring van Deborah, Geoffrey en Christian. "Onze gedachten moeten in deze moeilijke tijd nu zijn om Kristina [zijn vrouw] te steunen."

In de verklaring staat verder: "We weten dat onze eigen liefde en bewondering vele malen zal worden vergroot over de hele wereld door mensen die hem kenden van zijn films, zijn televisieprogramma's en zijn gepassioneerd werk voor de Unicef, dat hij beschouwde als zijn grootste prestatie.”

Samen met zijn beroemde Bond-rol was Moore ook bekend voor tv-serie The Persuaders and The Saint in de jaren 1960. Hij was ook bekend om zijn humanitaire werkzaamheden. Wijlen Audrey Hepburn introduceerde hem in de Unicef, waar hij in 1991 werd aangesteld als liefdadigheidsambassadeur.

De films waarin Moore de personage van James Bond heeft vertolkt zijn: Live and Let Die (1973), The Man with the Golden Gun (1974), The Spy Who Loved Me (1977), Moonraker (1979), For your eyes only (1981), Octopussy (1983) en A View To A Kill (1985).

Advertentie