starnieuws

Welzijn: Rust moet zo snel mogelijk terug op JusPol

22 Mar 2017, 04:34

Minister Ferdinand Welzijn
Minister Ferdinand Welzijn (Handel en Industrie) is, zoals in een persbericht van het Kabinet van de President is aangegeven, belast met de waarneming op Justitie en Politie (JusPol). "De vicepresident heeft mij gevraagd om zo snel mogelijk de rust terug te doen keren op het ministerie van Justitie en Politie," zegt Welzijn in gesprek met Starnieuws.

De bewindsman zegt dat met hem afgestemd is wat hij als eerst moet doen. Hij merkt op dat de president in een gesprek met minister Jennifer van Dijk-Silos heeft aangegeven dat zij moet bedanken nadat het Hof van Justitie het vertrouwen in haar heeft opgezegd. Van Dijk-Silos vindt dat zij niet op basis van de brief, die volgens haar ontkracht is, niet zelf zal bedanken. De president moet haar dan maar ontslaan.

Hoewel de formele overdracht nog moet plaatsvinden, is Welzijn reeds belast met de waarneming. "Ik was de hele ochtend in vergadering met importeurs van vlees en vleesproducten uit Brazilië, waardoor ik de telefoon niet kon opnemen," legt Welzijn uit. Toen de vicepresident hem sprak, was het bericht van het Kabinet van de President al uit waarin Van Dijk-Silos is gevraagd om te bedanken. Welzijn zegt dat vandaag er verdere instructies zullen komen, maar de urgente zaken zijn gelijk aangepakt.

Advertentie

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April