starnieuws

KNVB Worldcoaches training voor meisjes SuSport Talent

22 Mar 2017, 08:33

De coaches tijdens de training dinsdag in het Jeugdcentrum. (Foto: Ala-D Media)
Het TraCoBe project, dat staat voor training en begeleiding van de Stichting Susport Talent is dinsdag haar laatste fase ingegaan. De WorldCoaches training van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) werd ingeluid met een presentatie in het Jeugdcentrum. Dit project, dat wordt gefinancierd door de Nederlandse ambassade en de KNVB, is in augustus 2016 van start gegaan en duurt tot juli 2017. Het is bestemd voor meisjes tussen de 13 en 18 jaar.

De onderdelen die reeds aan de orde zijn gekomen, zijn professioneel voetballen, training in sociale vaardigheden en de maandelijkse workshops. Volgens Jane Kolf-Bergraaf van SuSport Talent zijn er meer dan dertig meisjes betrokken bij dit project. "Wij willen de meisjes vooral de tools geven om een betere sporter te worden en ze zo ook met vaardigheden en kennis klaar te stomen voor de maatschappij," zegt Kolf-Bergraaf.

Kenneth Jaliens is met een vast team namens de KNVB bevoegd om deze training te verzorgen. Het team bestaat uit Stefan Burke, Roel Mijnhijmer, Jerry Budel, Enrico Wijngaarde en Wendy Dizzels.

De KNVB WorldCoaches training bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. De meisjes zullen inhoudelijk over voetballen leren. "Wat je allemaal moet doen om niet alleen een goede voetballer te zijn maar ook in de schoenen te staan van een coach. Je leert inhoudelijk wat voetballen is," zegt Jaliens.

De training zal zes weken duren. Deze opleiding van de KNVB wordt in de hele wereld verzorgd. SuSport Talent komt zondag voor het eerst in actie om 16.00 uur tijdens de vrouwencompetitie van de SVB in het Franklin Essed Stadion.

Ala-D Media

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April