starnieuws

Oproep tot uitbanning racisme en discriminatie

21 Mar 2017, 22:16

Na de kranslegging bij het monument voor uitbanning van racisme en discriminatie wordt er geposeerd voor de fotograaf. (Foto: Sport en Jeugdzaken)
De Caricom jeugdambassadeurs, Samaidy Akima en Eugenio Bruce, hebben vandaag een krans gelegd bij het monument aan de Domineestraat, dat staat voor de uitbanning van racisme en discriminatie. Zij drukken jongeren op het hart om altijd te werken aan het uitbannen van elke vorm van racisme en discriminatie. Vandaag is het de Internationale Dag ter uitbanning van Racisme en Discriminatie.

De ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), Konrad Acton, deed ook een oproep aan vooral jongeren om in vrede met elkaar te leven. Hij gaf aan dat het NJP altijd activiteiten ondersteunt die de bewustwording voor het uitbannen van racisme en discriminatie vergroten.

De directeur van Jeugdzaken, Rachel Koningsbloem-Pinas, die de minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo, vertegenwoordigde, gaf aan dat er in Suriname gelukkig geen sprake is van rassenhaat en discriminatie. Zij vroeg om stil te staan bij de herdenking van deze dag en na te gaan of er werkelijk gelijke kansen worden gegeven aan bijvoorbeeld mensen met een beperking en senioren burgers. Na de toespraken en de kranslegging zijn er ribbons opgespeld. De jaarlijkse antidiscriminatie loop is dit jaar niet gehouden.

Advertentie