starnieuws

VS schenkt boten en andere spullen bestemd voor politie

22 Mar 2017, 02:42

Een van de aluminiumboten die de Amerikaanse ambassade geschonken heeft aan Justitie en Politie. (Foto: Amerikaanse ambassade)
De Amerikaanse ambassade heeft twee aluminiumboten, twee 150 pk motoren, twee trailer en 25 zwemvesten geschonken aan de regering van Suriname. Deze spullen zijn bestemd voor het Korps Politie Suriname. De overdracht vond dinsdagmorgen plaats. Er is fabrieksgarantie voor een jaar en twee onderhoudsbeurten.

Ambassadeur Edwin Nolan overhandigde de boten aan het ministerie van Justitie en Politie, waar Jennifer van Dijk-Silos nog het bewind over voerde. De gift werd verder overgedragen aan korpschef Agnes Daniel. De ceremonie vond plaats aan de Marinetrap.

De boten, extra apparatuur en de diensten zijn bestemd voor gebruik door de maritieme eenheden van de politie in Paramaribo en Nickerie. Het gaat om het indammen van illegaliteit op de Suriname- en Corantijnrivier. Er werd eerder een overeenkomst hierover getekend tussen Justitie en Politie en de ambassadeur van de VS.

Nolan zei dat deze donatie een prachtig voorbeeld is van de voortdurende samenwerking en vriendschap tussen de regering en bevolking van Suriname en de VS. Het succes van de inspanningen om de politie te versterken moet gepaard gaan met een voortdurende inzet om effectief hulp te verlenen aan de gemeenschap, waaronder ook afgelegen gebieden. "Ik hoop dat deze boten Maritieme unit van de politie in staat zal stellen effectief patrouilles uit te voeren rond Paramaribo en langs de grens met Guyana," zei Nolan.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April