starnieuws

Welzijn zal waarnemen op Justitie en Politie

21 Mar 2017, 15:27
Minister Ferdinand Welzijn van Handel en Industrie zal waarnemen op het departement van Justitie en Politie. Staatshoofd Desi Bouterse heeft vicepresident Ashwin Adhin gevraagd die voorzieningen te treffen opdat Welzijn belast kan worden met de waarneming. De president heeft in een persoonlijk onderhoud een beroep gedaan op Van Dijk-Silos om haar portefeuille per ingang van heden ter beschikking te stellen. Dit deelt het Kabinet van de President mee in een persbericht.

De president heeft een spoed schrijven ontvangen van het Hof van Justitie waarin op grond van de sedert september 2016 verstoorde relatie met de minister het vertrouwen in haar is opgezegd. De onmogelijkheid van communicatie en samenwerking met de minister liggen ten grondslag aan het besluit van het Hof, staat in het bericht.

President Desi Bouterse heeft op basis van deze vrij serieuze brief een onderhoud gehad met de minister, de waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, procureur-generaal Roy Baidjnath Panday en het college van raadsadviseurs voordat een definitief besluit is genomen.

U kunt het persbericht van het Kabinet van de President hier downloaden.
pdf-icon.gif Persbericht_Kabinet_van_de_President.jpg    

Advertentie