starnieuws

Bond DSB gedenkt sociale instelling bij 50e jubileum

21 Mar 2017, 05:37

De vertegenwoordigers van de organisaties die in aanmerking zijn gekomen voor een geste van de Surinaamsche Bank Werknemers Organisatie. (Foto: Raoul Lith)
De Surinaamsche Bank Werknemers Organisatie (DSBWO) heeft maandag haar 50 jarig bestaan ingeluid. De organisatie heeft in verband met dit jubileumjaar enkele sociale instellingen herdacht en activiteiten aangekondigd. Symbolisch zijn cheques aan de leiding van Stichting De Mantel, Huize Ashiana, Kindertehuis Leliendaal en Kindertehuis Saron ter waarde van SRD 5000 overhandigd. Volgens Robby Berenstein, voorzitter van DSBWO gaat het om twee belangrijke groepen in de samenleving die een geste hebben ontvangen. “Het zijn kinderen en senioren burgers”.

De bondsvoorzitter merkt op dat in de cao’s enorm veel aandacht is besteed aan ‘kinderen en senioren burgers’. “Middels het gedenken willen we toch een signaal sturen naar die samenleving als totaliteit, dat het twee niet te verwaarlozen groepen zijn. De kinderen die de toekomst zijn en de senioren burgers die de hoeksteen zijn waar wij vandaag op voortbouwen,” stelt Berenstein.

“We zijn een heleboel dank verschuldigd aan vele groepen mensen en individuen met name onze leden. En niet alleen maar de huidige samenstelling van ons ledental, maar ook de leden die aan het begin van de organisatie, vijftig jaar terug, zich hebben ingezet om te maken van de DSBWO wat het nu is,” zegt Berenstein. Hij merkt op dat de vakorganisatie zich niet alleen heeft ingezet voor het belang van de leden maar in het algemeen de bank in totaliteit.

“De directie heeft altijd een goede relatie gehad met het bestuur van DSBWO en Robby Berenstein als voorzitter,” zegt Hanna Lie-Hie-Gonesh, waarnemend directeur van de bank. Ze vertrouwt erop dat de goede relatie met de bond de komende decennia kan worden voortgezet. “Dit in het belang van onze bank en de medewerkers die zich dagelijks inzetten voor de verdere groei van de bank”.

“Ik wil u danken, we zullen zeker goed gebruik van maken. Vooral voor de senioren die voor ons de toekomst hebben gebouwd, daar maken we geen grappen mee,” zegt Osei Jabini, directeur van Ashiana. De vertegenwoordiger van De Mantel zegt verrast te zijn en had de geste helemaal niet verwacht.
De geschiedenis van onze afgelopen vijftig jaar verplicht ons in feite op deze manier bezig te zijn. Vernieuwing, innovatie maar ook rekening houdend met groepen die de basis zullen vormen en hebben gevormd van onze samenleving.

Raoul Lith

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April