starnieuws

Groot deel binnenland heeft na maanden elektriciteit

21 Mar 2017, 16:29
Haast het hele binnenland dat afhankelijk is van brandstof van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) voor elektriciteit, is nu voorzien van brandstof. Op enkele dorpen na in het Boven Suriname gebied heeft volgens Cerezo San A Jong van de afdeling Elektriciteitsvoorziening van NH, het hele gebied stroom.

Tijdens de 12-daagse missie van president Desi Bouterse om poolshoogte te nemen in de door het water getroffen gebieden, kwam al gauw de grote achterstand in levering van brandstof naar voren. Op Drie Tabbetje maakten de mensen tijdens een krutu hun misnoegen kenbaar. De mensen stelden dat het niet zo moet zijn dat pas wanneer een regeringsdelegatie naar het binnenland komt, zij over brandstof beschikken om de lichtmotoren aan de praat te krijgen. En dan is er wel brandstof voor 1 x 24 uur elektriciteit per dag. Hierna moeten zij maanden op brandstof wachten.

Ook de drinkwaterproblematiek werd aan de orde gesteld. De meest voor de hand liggende reden is geldgebrek. San A Jong bevestigt dat er een achterstand was. Over de reden van de achterstand verwijst hij echter naar de top van het ministerie.

Ala-D Media

Advertentie