starnieuws

TUIfly met SLM Airbus naar Canarische Eilanden

19 Feb 2017, 16:57

Op de website van TUIfly is aangegeven dat de vluchten door de SLM worden uitgevoerd.
TUIfly zal komende zomer de Airbus A340-300 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) inhuren voor vluchten naar de Canarische Eilanden. Het inzetten van het toestel maakt deel uit van de intensieve samenwerking die onlangs werd aangekondigd tussen de twee luchtvaartmaatschappijen.

TUIfly huurt in het drukke vakantieseizoen vaak extra capaciteit in. De SLM Airbus is voorzien van 315 stoelen die het capaciteitstekort daarmee goed kan helpen invullen. De charters worden uitgevoerd inclusief SLM crew. De Nederlandssprekende bemanning ziet de touroperator ook als een voordeel in de samenwerking.

De vakantievluchten van TUIfly zullen vanaf 6 juli vertrekken vanuit Amsterdam naar de bestemmingen Las Palmas (Gran Canaria) en Tenerife. Twee keer per week (maandag en donderdag) zullen er rechtstreekse retourvluchten uitgevoerd worden naar Las Palmas in de maanden juli en augustus. In dezelfde periode zal er elke dinsdag een vlucht zijn naar Tenerife. Deze vluchten worden in de maanden september en oktober teruggebracht naar één keer per week (donderdag) en gecombineerd middels een tussenlanding.

Normaliter voert SLM vier vluchten per week uit op de route Paramaribo- Amsterdam. In de zomer komt er een extra vlucht bij op de maandag waarbij TUIfly de vluchtuitvoering verzorgt met haar Boeing 787 Dreamliner. Tussen de vluchten naar Schiphol door, staat de Airbus A340 van Surinam Airways doorgaans aan de grond. Met deze periodieke charters naar de Spaanse eilanden zal de kist maximaal ingezet worden met als bijkomend voordeel extra inkomsten voor SLM.

Santosh Gangaram Panday

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April