starnieuws

President zegt noodhulp toe aan dorpen binnenland

19 Feb 2017, 13:06

President Desi Bouterse vandaag in overleg met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, NCCR en en districtscommissaris Margaretha Malonti. (Foto: Kabinet van de President)
President Desi Bouterse heeft vandaag overleg gevoerd met Regionale Ontwikkeling en het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) voor het bieden van hulp aan de Aucaanse dorpen in het gebied van Ampoma Tapu aan de Beneden-Marowijne. Kolonel Jerry Slijngaard, coördinator van NCCR, zegt aan Starnieuws dat noodhulp geboden wordt.

In het gebied aan de Tapanahony en het Lawagebied zijn meer dan vierduizend personen getroffen door zware regenval. De waterstand was in acht jaar niet zo hoog. Verschillende dorpen zijn onder water geraakt. Een deel van de bewoners is geëvacueerd naar hoger gelegen gebieden.

Slijngaard zegt dat de president zich persoonlijk buigt over de situatie. Gevraagd is om zo snel mogelijk noodhulp te bieden. Op dit moment wordt er ook geïnventariseerd wat het hardst nodig is. Hulpverleners zijn bezig in het gebied om assistentie te verlenen. Er is nauw overleg tussen de president, Regionale Ontwikkeling en NCCR.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April