starnieuws

18 ondernemers in Latour trekken beveiligingsbedrijf aan

18 Feb 2017, 14:11

Ondernemers van Latour tijdens een bijeenkomst in het KKF-gebouw. Achttien ondernemers doen mee aan een pilotproject. (Foto: KPS)
In Latour voeren ondernemers samen met de ressortcommandant Sjaamanand Debi Tewarie en districtscommissaris Mike Nerkust een pilotproject uit.
Zestien horecabedrijven en twee supermarkten hebben een beveiligingsbedrijf ingehuurd om de veiligheid na 22.00 uur te waarborgen. Overeengekomen is deze zaken een uur langer open mogen zijn.


Na individuele onderhandelingen tussen de ondernemers en de Debi Tewarie is er samen met Nerkust een bijeenkomst gehouden in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Er is een presentatie gehouden op de bijeenkomst over hoe de veiligheid van onderneming en klanten te kunnen garanderen. Het betalen van een eigen bewaking, het in het leven roepen van reservepolitie en het versterken van de Bikersunit Latour kwamen aan de orde.

Er is overeen gekomen dat elke onderneming tot en met 23.00 uur geopend mag blijven. Volgens de standaard vergunningsvoorwaarden mochten zij tot 22.00 uur geopend zijn.
Enkele ondernemers hebben voldaan aan een eerder gedaan voorstel een plan van aanpak voor de beveiliging van de onderneming in te dienen. Met deze ondernemers wordt er het pilotproject uitgevoerd voor verruiming van de openingstijden. Het bewakingsbedrijf is een samenwerking met de politie van het ressort Latour aangegaan over de surveillance in de nachtelijke uren, meldt de politie Public Relations.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April